X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieën
0
Onbeperkt
O.R.S.-voor-betere-vochtopname

Voorkom uitdroging of dehydratie met de O.R.S. zakjes van Care Plus®. De zakjes zijn eenvoudig te gebruiken en bevorderen de vochtopname bij fysieke inspanningen, zoals wandelen, fietsen en bergbeklimmen. In de verpakking zitten 10 O.R.S zakjes met glucose-zoutenpreparaat die makkelijk oplossen in water.

 

Uitdroging komt vaak voor tijdens en na lichamelijke inspanningen (sporten) bij hoge temperaturen. Ook overmatig zweten, braken, diarree, koorts, brandwonden of het gebruik van bepaalde medicijnen kan leiden tot uitdrogingsverschijnselen. Wees alert en zorg ervoor dat er altijd O.R.S. binnen handbereik is! 
Een combinatie van de juiste hoeveelheden zouten en glucose vergroot de opname van water tijdens lichamelijke inspanningen of wanneer de vochthuishouding in je lichaam uit balans is.

Verschijnselen bij uitdroging

  • Meer dorst

  • Droge mond

  • Droge ogen

  • Minder plassen

  • Koude benen en armen

  • Sufheid en verwardheid

  • Flauwvallen


Vocht, suikers en zouten aanvullen met O.R.S.

O.R.S. wordt gebruikt bij diarree om het verlies aan water, suikers en zouten aan te vullen. Alleen water is vaak niet voldoende. De darmen hebben namelijk suikers en zouten nodig om voldoende vocht in het lichaam op te nemen. Het is belangrijk dat je niet alleen de O.R.S.-oplossing gebruikt, maar daarnaast ook extra probeert te drinken.

O.R.S. staat voor Oral Rehydration Salts en is een veilig middel.
Mensen met een slechte nierwerking of diabetes moeten wel rekening houden met de hoeveelheid glucose en zout in O.R.S.


Alternatieven voor ORS?

In de tabel hieronder kun je zien dat cola of andere dranken niet zomaar als vervanging van ORS kunnen worden gebruikt. Er zit teveel verschil in de samenstelling waardoor deze dranken dus minder goed werken bij het aanvullen van dat wat je lichaam nodig heeft. Cola heeft bijvoorbeeld te weinig zout, kippenbouillon heeft veel zout, maar weer te weinig suiker.

Gebruik dus altijd ORS als het kan en improviseer alleen met andere dranken als je niets anders hebt!


Medische hulp

Als je vaak diarree hebt (meer dan vijf keer per dag), neem dan een paar grote glazen van de ORS-oplossing elke keer dat je diarree hebt. Je mag, als je dorst hebt, ook meer drinken. Als je flink diarree hebt, is het heel belangrijk om veel te blijven drinken. Ook als je moet overgeven, blijft het belangrijk om veel te drinken, een deel van het vocht blijft binnen, ook als je vijf minuten nadat je gedronken hebt weer moet overgeven. Soms helpt het om vaak kleine beetjes te drinken omdat de kans dan groter is dat je meer vocht binnenhoudt.

Hoofdpijn en duizeligheid kunnen symptomen zijn van uitdroging. Als je diarree hebt en je krijgt hier last van, probeer dan twee liter vocht te drinken en zie of het helpt. Zoek bij aanhoudende diarree altijd medische hulp.Weergave:


Bezig met laden...
O.R.S  SCOOP / doseerschepje
€ 2,95

Prijs per stuk

O.R.S. Granaatappel / Sinaasappel
€ 7,95

Prijs per stuk


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.